Ajankohtaista

Olet täällä

Peltopäivälle etsitään uusia vaihtoehtoja

Peltopäivää 2020 Inkoon Västankvarnissa ei voida vallitsevan koronatilanteen vuoksi toteuttaa perinteisellä tavalla 9.7. - Pohdimme erilaisia keinoja, miten voisimme tarjota viljelijöille mahdollisuuden nähdä ja kokea Peltopäivien ammattisisältöä poikkeustilanteessa, kertoo näyttelypäällikkö Vesa Koivula.

Peltopäivän yhteistyökumppaneiksi Boreal, Hankkija, Lantmännen Agro ja Viljelijän Avena Berner

Valtakunnallisen kasvinviljelyn ammatti- ja erikoisnäyttely Peltopäivän yhteistyökumppaneina ovat Boreal Kasvinjalostus Oy, Hankkija Oy, Lantmännen Agro sekä Viljelijän Avena Berner. - Nämä yritykset tukevat Peltopäivän vahvaa antia viljelylajikkeiden, kasvinsuojelun, lannoituksen sekä koneistuksen osalta, toteaa näyttelypäällikkö Vesa Koivula.

Potato Scandinavia mukaan Peltopäivään

Peruna-alan toimijat ovat ensi kertaa tulossa mukaan Peltopäivään. Pohjoismainen peruna-ammattilaisten Potato Scandinavia -tapahtuma pidetään Peltopäivän yhteydessä 9.7.2020. Lisätietoa Laila Matikainen, PAYR, laila.matikainen@perunasta.fi

Peltopäivä jälleen heinäkuussa 2020

Kasvintuotannon ammattilaisten tapahtuma Peltopäivä Inkoossa Västankvarnin tilalla pidetään seuraavan kerran torstaina 9.7.2020.Peltopäivän 2020 näyttelypäällikkönä toimii Vesa Koivula ProAgria Etelä-Suomesta. 

Peltopäivässä runsaat 3000 kävijää

Peltopäivä 2017 kokosi kasvinviljelyn ammattilaisia Inkooseen torstaina 6.7. Tapahtumaan tutustui runsaat 3000 kävijää. – Olemme tyytyväisiä. Kävijöitä oli aiempia kertoja enemmän. Näytteilleasettajilta on tullut hyvää palautetta. Asioista kiinnostuneita asiakkaita on käynyt osastoilla runsaasti, toteaa näyttelypäällikkö Hannu Mikkola.

Peltopäivän järjestäjinä ovat ProAgria Etelä-Suomi, Nylands Svenska Lantbruksskällskap ja Västankvarnin tila.

Lisätietoa

Runsaasti näytteilleasettajia ja tarjontaa ammattilaisille

Peltopäivän 2017 osastoille tulevia koneita puretaan Västankvarnissa.

Peltopäivä 2017 avaa porttinsa huomenna torstaina 6.7. klo 9 Inkoossa Västanvarnin tilalla. Tapahtuman rakentaminen käynnistyi alkuviikosta esittelytonttien merkitsemisellä sekä lipputankojen ja muiden rakenteiden pystyttämisellä. Näytteilleasettajien koneita ja laitteita on jo tuotu paikan päälle.

Syödään yhdessä Peltopäivässä

Peltopäivä on yksi ProAgrian toteuttamia Suurin ikinä Syödään yhdessä -tapahtumia. Suurin ikinä on osa juhlavuotta, jolloin juhlitaan 100-vuotiasta Suomea ja 220-vuotiasta ProAgriaa.
Suurin ikinä Syödään yhdessä -ruokahetkiin on helppo osallistua Peltopäivässä. Yhdessä syödessä kokoonnutaan yhteen ja tutustutaan uusiin ihmisiin. Yhdessä ruokaillessa tai kahvia juodessa ota yhteiskuva ja laita someen #syödäänyhdessä.
 
Syödään kotimaista

Satoisin ja sopivin lajike tilallesi

Peltopäivässä on erinomainen tilaisuus tutustua uusiin lajikkeisiin ja tehdä vertailuja lajikkeiden kesken. Kevätviljakentällä on esittelyssä 25 kevätvehnä-, 20 kaura-, 19 mallasohra- ja 22 rehuohralajiketta. Esittelyssä on poikkeuksellisen paljon uusia, tulossa olevia lajikkeita. Kevätvehnissä erityyppisinä lajikkeina mielenkiintoisia ovat muun muassa Calixo, Mistral ja Solanus. Kaksitahoisista ohrista juuri mallasohraksi hyväksytty RGT Planet on myös kiintoisa tuttavuus.Tutustu lajikkeisiin ammattilaisen opastuksella.

Ratkaisuja kannattavuuden parantamiseen ProAgrian osastolla

Viljatilan kannattavuutta tämän hetken hinta- ja kustannussuhteilla parantaa öljy-, palko- ja erikoiskasvialan lisääminen ja vilja-alan vähentäminen. – Jotta viljanviljely saadaan kannattavaksi nykyisillä hinnoilla, satojen pitää olla reilusti keskisatoja korkeampia, viidestä kuuteen tonnia hehtaarilta. Samalla on tärkeää monipuolistaa viljelykiertoa, jolla millä saadaan merkittävää lisätuloa hehtaareilta, kertoo Sari Peltonen ProAgrian osastolla.

Mikä viljelykasvi on amarantti?

Peltopäivässä Luonnonvarakeskuksen (Luke) FutureCrops –hankkeen osastolla on esillä toistakymmentä vähän erikoisempaa viljelykasvia. Osa niistä on jo entuudestaan tuttuja, kuten hirssi, kumina ja tattari; osa kasveista hakee vielä paikkaansa suomalaisilla pelloilla. Näiden uutuuslajien joukkoon kuuluu muun muassa amarantti, meksikonrevonhäntä. Toistakymmentä erikoisempien kasvilajien edustajaa löytyy kasvavina yksilöinä FutureCropsin osastolta.- Maistatamme erikoiskasveista tehtyjä tuotteita.

Sivut